Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Utakmice  / FC Mostar SG – FC SALINES 1-3 (0-1)

  FC Mostar SG – FC SALINES 1-3 (0-1)

  Sudar dvije prvoplasirane ekipe u 1/2 finalu KUP-a, donio je super zanimljiv i kvalitetan susret, pun žara, borbenosti i izuzetno jakih duela.

  Od samog početka bilo je jasno da je ulog veliki za obje ekipe, jer je za samo jednu bilo mjesta u finalu KUP-a. Jarčevi su postigli vodeći gol u 7. minuti susreta, a on je majstorsko djelo Nermina Kahvedžića.Pokušavali su domaći da izjednače, ali je naša odbrana funkcionisala besprijekorno. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

  Bespoštedna borba je nastavljena i u nastavku meča, a Jarčevi duplaju svoje vodstvo projektilom Srđana Ivankovića.
  Pad koncentracije naše ekipe je iskoristio Josip Bošković i smanjio rezultat na 1-2 u 32. minutu susreta. Topovski udarac Darka Milanovića je završio na prečki domaćeg gola. Sve dileme oko pobjednika današnjeg susreta riješio je majstorski Nermin Kahvedžić svojim drugim pogotkom. Velika stvar za Tuzlu je napravljena u Mostaru!

  Dugo Tuzla nije imala ovakvu ekipu koja je sposobna za velike stvari. Izboriti finale preko aktuelnih prvaka BiH je zaista velika stvar. Snaga kolektiva je trijumfovala nad individualnom kvalitetom Mostaraca.

  Tuzlo budi ponosna!

  Iako smo u posljednje tri utakmice bili gosti, nismo se žalili i predavali. Donosimo ti jednu utakmicu finala KUP-a u Mejdan. Donosimo ti šansu da konačno donesemo neku titulu u tvoja njedra. Mi smo ponosni na tu činjenicu! U finalu nas čekaju dvije utakmice finala protiv FC Centar/Zamm MC Sarajevo. Dvije velike utakmice!

  Budi uz nas Tuzlo, budi uz svoje Jarčeve, a mi ćemo ti osvjetlati obraz sigurno!

  Vaši ponosni Jarčevi