Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Utakmice  / FC SALINES TUZLA CITY – FC Centar/Zamm Sarajevo 4-3 (1-0)

  FC SALINES TUZLA CITY – FC Centar/Zamm Sarajevo 4-3 (1-0)

  Derbi kola je u potpunosti opravdao očekivanja!

  Psihološki teška utakmica je još više dobila na težini, kada je službeni spiker javio rezultat iz Brčkog. Remi iz Brčkog je otvarao, u slučaju pobjede, pozicioniranje Jarčeva, makar privremeno, na 1. mjesto PFLBiH!

  Ovo kao da je unijelo određenu nelagodu u noge naših momaka, pa je tako nedostajalo mirnoće u završnici, što je uz fantastičnog Fadila Seferovića dovelo do toga da nismo otišli na odmor sa značajnijom prednošću. Jedini gol u prvom poluvremenu je bio djelo našeg pojačanja Davora Arnautovića.

  Drugo poluvrijeme je počelo tamo gdje je stalo prvo. Konstantni napadi na gol Seferovića, čiji bedem je konačno probio Nikola Matijević i postavio rezultat od 2-0 u 22. minuti susreta. Mislilo se da je to kraj susreta, no gosti se vraćaju u život golom Ibrahima Hšumovića. Kada vam protivnik ne može ništa, tada možete zagorčati život sami sebi. Mi smo tu majstori, mogli ste se u to uvjeriti mnogo puta do sada. Jedna greška, našeg Deka, i eto gostiju u egalu. Opet Ibrahim Hšumović, ovog puta na prazan gol.

  Napadi Jarčeva i lijepe akcije, bez učinka. Srećom tada se ukazuje Nermin Kahvedžić i donosi nam prednost od 3-2. Očekivala se mirna završnica. Avaj! Opet se gosti vraćaju u život i golom Emira Đuđerije vraćaju utakmicu u egal! Kada je već i publika bila pred pucanjem, ukazuje se Nera, kao gospa Međugorska!

  Na semaforu je stajalo 38 min. i 11 sec. Dovoljno za slavlje i trenutnu lidersku poziciju!
  Zasigurno je, da je derbi opravdao očekivanja i donio svu draž futsala pred lica brojne publike. Svaka čast ekipi Centra na pruženoj partiji, a Jarčevi idu dalje. Pripreme za Tango i nove izazove.

  Vaši Jarčevi