Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Utakmice  / FC SALINES TUZLA CITY – FC Mostar SG 5-2 (1-1)

  FC SALINES TUZLA CITY – FC Mostar SG 5-2 (1-1)

  Derbi svih derbija pripao Jarčevima!

  Tuzlanski Mejdan je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i tražila se karta više! Nije šala, u goste je došao višestruki prvak države i na parketu naše dvorane našla se sva krema BH futsala. Sve je mirisalo na veliku utakmicu i tu utakmicu gledaoci u dvorani i na malim ekranima, uistinu i vidješe.

  Pregršt lijepih poteza, takmičarskog naboja, te lijepih golova, svega onoga što derbi čini derbijem, vidio je široki auditorij.

  Prekrasno je bilo biti dio ovoga spektakla.

  Takmičarski je to nama donijelo aktivan priključak za jesenjim prvakom, a njima nemirne snove pred nastavak prvenstva.

  Posebno nas raduje prvijenac našeg Kahke, kojim je, nadamo se, probio led i blokadu radi koje je “gorio” u prethodim utakmicama.

  A šta tek reći za maestralnog Nermina Kahvedžića?! Gol petom, bezbrojni dueli sa dojučerašnjim saigračima… kakav majstor i kakav borac!

  U ovakvoj utakmici uopšte ne želimo isticati pojedince, jer su svi bili fenomenalni, od broja 1 do 14.

  Zasigurno je najteže bilo treneru Predragu Rajiću. Sva salva kritika se sručila na njegova pleća nakon poraza u Gračanici. Večeras su došli njegovi prijatelji iz Kragujevca i Beograda, da vide šta je napravio sa Jarčevima, u ovoj utakmici polusezone.

  Imali su šta vidjeti. Zasigurno najljepša utakmica jesenjeg dijela PFL BiH. Borba do zadnjeg atoma snage i jednih i drugih, velika imena i veliki profesionalci, pružili su publici ono naljepše što futsal pruža.

  Ne zamijerite nam na ovim hvalospjevima, znate da nema većih kritičara od nas samih. Zaslužujemo ovih 5 minuta slave pred pauzu u prvenstvu.

  Nabrojaćemo i strijelce, statistike radi

  • 2 x Nermin Kahvedžić
  • 1 x Kakha Maisaia
  • 1 x Benjamin Avdić
  • 1 x Denis Isanović.

  Za goste su pogađali Samir Gosto i Marijo Aladžić.

  Dragi naši hvala Vam od srca na svemu, zato što ste Jarčevima pružili nezaboravnu podršku i vidimo se 18/19.01.2020. protiv sarajevskog Centra!

  Vaši ponosni Jarčevi