Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Utakmice  / FC SALINES TUZLA CITY – MNK Brotnjo Čitluk 9-3 (4-0)

  FC SALINES TUZLA CITY – MNK Brotnjo Čitluk 9-3 (4-0)

  Tuzlanska publika je zaista mogla uživati u večerašnjoj predstavi Jarčeva protiv viceprvaka BiH, čitlučkog Brotnja.

  Rezultat jeste visok, ali je on plod odgovorne i predane igre od samog starta, pa sve do kraja večerašnjeg susreta. Nijednog trenutka pobjeda Jarčeva nije dolazila u pitanje. Visoki presing je zadavao probleme gostima, a on je bio neophodan, jer smo svjedočili činjenici da je u proteklim kolima Brotnjo znao biti itekako nezgodna ekipa kada lopta dođe do njihovih napadača pred protivničkim golom.

  Kuriozitet večerašnjeg meča je taj, da su svi igrači sa klupe Jarčeva dobili priliku da zaigraju pred domaćom publikom. Veoma velika je čast da svi momci zaigraju protiv velikog protivnika, kakav je Brotnjo Tuzlansku publiku su oduševili mladi momci, pogotovo 18-godišnji Dejan Trifković, koji je bio i dvostruki strijelac. Gromoglasan aplauz bio je dovoljna potvrda da gledaoci izlaze iz Mejdana više nego zadovoljni. Jarčeve očekuje KUP utakmica u srijedu, u I. Sarajevu, prije nego odu na reprezentativnu pauzu. 

  Red je da nabrojimo večerašnje strijelce, a to su bili po 2x Deni Imširović, Dejan Trifković i Nermin Kahvedžić, te po 1x Vladimir Džombić, Nikola Matijević i Srđan Ivanković. Za goste su pogađali Kristijan Vučić, Anto Galić i Marin Suton.

  Vaši Jarčevi