Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Utakmice  / 1. Kolo PFL BiH sezona 2019/2020

  1. Kolo PFL BiH sezona 2019/2020

  FC Centar/Zamm Sarajevo – FC SALINES TUZLA CITY 3-5 (2-1)

  Naša ekipa je pobjedom startala sa novom sezonom PFL BIH.

  Jarčevi su savladali sarajevski Centar/Zamm, a svi znamo da to nikada nije bilo lako. Ova utakmica je bila, kao i sve do sada, kvalitetna, borbena, sadržajna i dinamična. Jarčevi su bili desetkovani, što subjektivnim što objektivnim okolnostima, no naše pripreme nisu dozvoljavale nikakvo alibi razmišljanje. To je posebno čitavo vrijeme potcrtavao naš strateg Predrag Rajić!

  Prvo poluvrijeme je završeno u korist naših domaćina, iako su Jarčevi prvi poveli, golom Srđana Ivankovića. Amel Handžić je sa svoja dva gola donio prednost svojoj ekipi. Mogli su Jarčevi još u tom prvom poluvremenu doći do ubjedljivije prednosti, no na golu Centra/Zamma je bio zaista fantastični Fadil Seferović, koji je svojim odbranama izluđivao naše momke. 

  Drugo poluvrijeme je dovelo stvari na svoje mjesto. Nermin Kahvedžić svojim oficijelnim prvim pogotkom donosi poravnanje, da bi Srđan Ivanković sa svoja dva pogotka donio potpuni preokret i učvršćivanje našeg vodstva. Taj četvrti pogodak je bio uistinu specifičan tako da ćemo pokušati izdvojiti taj detalj.

  Važan detalj susreta se zbio sredinom 2. poluvremena, kada Benjamin Avdić zasluženo zarađuje crveni karton radi neopreznog starta, pri rezultatu 2-3. Naši momci su pokazali karakter i odbranili su svoju mrežu u naredna 2 minuta, gdje se istakako i naš mlađahni golman Ognjen Blagojević, koji je u par navrata bravurozno intervenisao i pokazao da je naučio mnogo od našeg trenera Zorana Rakićevića.

  Kada su domaćini krenuli na sve ili ništa dolazi taj četvrti gol Jarčeva, a Srđin treći na susretu.
  40. minuta susreta je donijela još dva pogotka, jedan Nedžada Hodžića, koji je na trenutak donio tračak nade za domaćine, te pogodak našeg kapitena Denisa Isanovića, koji je i zapečatio sudbinu Centra u sinoćnjem susretu.

  Zahvajujemo se domaćinu na fer i sportskom prijemu, a oni će zasigurno biti važan faktor u nastavku prvenstva.

  Jarčevi se pripremaju za naredno gostovanje u Istočnom Sarajevu.

  Vaši Jarčevi