Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Uncategorized  / Salines bolji od Mostara

  Salines bolji od Mostara

                     

   U okviru 2. kola Futsal premijer lige BiH, Tuzlanski futsal klub „ Salines Tuzla City“ večeras je u tuzlanskom Mejdanu pobijedio aktuelnog prvaka države FC „ Mostar SG“ iz Mostara rezultatom 5:3.

  Ovo je velika pobjeda za tuzlanski tim  koji je je prekinuo niz uspješnih nastupa suparničke ekipe koja je bila bolja u pet susreta lige i nije poražena ni u jednoj utakmici. Strijelci za Jarčeve su bili Deni Imširović, Mirko Marinković, Osman Beganović i Admir Ćorhodžić .

  Bio je to susret starih rivala ali ovaj put sa izmjenjenim postavama jer i jedna i druga ekipa u novu sezonu je ušla sa promjenama.   Jarčevi su , ipak, željeli više od ovog susreta i na kraju porazili izuzetno jaku ekipu iz Mostara.

  „ Mostar je velika ekipa, zato nam ova pobjeda mnogo znači, a drugima ostavlja mnoga pitanja iznad glava. Dobili smo utakmicu danas, zato što smo više željeli, zato što smo više htjeli“- prokomentarisali su pobjedu iz „Salinesa“ koji je ove godine podmladio ekipu izuzetno talentovanim igračima koji su željni uspjeha i dokazivanja, što se može i vidjeti na svakoj utakmici.

  Naredu utakmicu „ Salines“ igra sa gradskim rivalom MNK „ Kompred“ u subotu u Mejdanu od 17.00 sati.