Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Uncategorized  / Jarčevi u polufinalu Futsal kupa BiH

  Jarčevi u polufinalu Futsal kupa BiH

  Ekipa FC „ Salines Tuzla City“ u srijedu  navečer ubjedljivo je pobijedila momčad KMF „ Jahorina“ u Palama rezultatom 2:6 te se plasirala u polufinale Futsal kupa BiH.  Osim „ Salinesa“,  u polufinale su se plasirali  i „Sloga“ iz G.Vakufa/Uskoplja, „Mostar SG“ iz Mostara te „Bubamara“ iz Cazina.

  Za ekipu „ Jahorine“ golove su dali  Nemanja Knežević i Miloš Košarac, a za „Salines“  strijelci su bili Denis Isanović dva puta, te Benjamin Avdić, Davor Arnautović, Deni Imširović i Benjamin Smajić.  Popularni Jarčevi ubjedljivo su završili susret u svoju korist , a zanimljivo je da su na terenu snagu imali priliku pokazati izuzetno mladi igrači koji predstavljaju okosnicu tima u ovoj sezoni. 

  „ Sigurna i rutinska pobjeda naše ekipe, koja ni u jednom momentu nije bila upitna, protiv požrtvovanog domaćina. Situacije vrijedne spomena u ovoj utakmici su sigurno debi našeg 16-godišnjeg Tarika Mujabašića i prvi go u kupu 18-godišnjeg Benjamina Smajića, te naša četvorka na terenu s prosjekom od 17,5 godina“- kazali su iz tuzlanskog kluba .

  Nakon ove pobjede, Jarčevi se okreću redovnim utakmicama u okviru 12. kola Premijer futsal lige BiH te u subotu u tuzlanskom Mejdanu  dočekuju MNK „ Hercegovina“ iz Širokog Brijega. Utakmica se igra od 16.00 sati.