Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top
  FC Salines Tuzla City / Uncategorized  / MNK Bosna Kompred Tuzla – FC SALINES TUZLA CITY 4-7 (2-1)

  MNK Bosna Kompred Tuzla – FC SALINES TUZLA CITY 4-7 (2-1)

  Prvi gradski derbi je počeo veličanstveno! Iako najavljivana kao utakmica visokog rizika, formalni domaćini su pokazali da je ipak ovo Tuzla i da je sport iznad svega. Prije utakmice predstavnik MNK Bosna Kompred, Mirza Šehanović, uručio nam je simbolički dar, kojim su nam odali priznanje za osvojeno prvenstvo BiH i plasman u 1/16 finala UEFA Lige prvaka.
  Zaista gest hvale vrijedan i Jarčevi su izuzetno zahvalni na ovome. Respect!

  Utakmica, za razliku od uvertire, je počela nezgodno za Jarčeve. Dva brza gola domaćina u uvodne 3. minute, davale su koliko toliko nadu, da mogu do povoljnog rezultata protiv nas.No to je bilo sve od njih. Jarčevi gospodare terenom i stvaraju šanse, koje zaustavlja zaista fantastični Bekir Hodžić. Samo on je zaslužan što ova utakmica nije bila riješena već u prvom poluvremenu.

  Davor Arnautović je do kraja poluvremena smanjio na 2-1.Drugo poluvrijeme je proteklo u totalnoj dominaciji Jarčeva i krajnji rezultat je predstavljao stvarnu sliku omjera snaga na terenu. Fenomenalni Benjamin Avdić je sa 3 gola glavni krivac za potpuni preokret Jarčeva u drugom poluvremenu.Fizički dominantni “gosti” su ipak pokazali snagu i kvalitet kad je trebalo.Jarčevi se još jednom zahvaljuju Bosna Kompredu na fer i korektnoj utakmici.

  Vaši Jarčevi