Pridružite nam se!
Pridružite nam se! Postanite navijač, podrška, punopravni član, igrač, ili sponzor! Javite nam se!

  Pratite nas!
  FC SALINES TUZLA CITY 
  PRATITE NAS
  Top

  Osnivanje

  FC SALINES TUZLA CITY (prvo ime MNK Salines Tuzla op.a.) je osnovan 2013. godine, na Osnivačkoj skupštini, kojoj je prisustvovalo 30 delegata, entuzijasta i zaljubljenika u ovaj, sve popularniji sport. Plod je to bio višemjesečnog rada i osmišljavanja svrhe, pravca i načina djelovanja. Od samog osnivanja, kao primarno zacrtani cilj, bio je razvoj! Razvoj kao osnovna determinanta politike kluba, vidljiv je od te 2013. godine do današnjih dana.

  Jarčevi

  Kroz upravljačke strukture prolazili su ljudi različitih profila, ali uvijek zaljubljenici u ovaj sport, entuzijasti i eruditi. Organizaciono su se dešavale određene promjene, a koje se odnose, mahom, na izmjenu imena (MNK u Fustal Club), te grba kluba. Upravo naš grb nam je donio široko-rasprostanjeni naziv „Jarčevi“, koji su ujedno i svojevrstan, pažljivo izgrađeni brend. Danas kada kažete Jarčevi, svugdje širom naše zemlje i regiona, obavezno se dodaje epitet „popularni“.

  Uspon

  Put našeg kolektiva se samo kretao uzlaznom putanjom, u skladu sa gore pomenutom politikom kluba. Krenuli smo u 2. Federalnoj ligi (3. rang takmičenja), koju smo igrali u sezoni 2014/2015, zauzeli prvo mjesto i izborili plasman u viši rang. Naredne, sezone 2015/2016, smo u 1. Federalnog ligi (2. rang takmičenja) zauzeli drugo mjesto i ostvarili po prvi put plasman u Premijer futsal ligu BiH, gdje se i danas nalazimo. Sezonu 2016/17 smo završili na 7. mjestu, gdje smo igrali ligu za opstanak, koju smo završili na prvom mjestu. Sezonu 2017/18 smo završili na visokom 5. mjestu.

  0d 2016. do 2020.

  Našu najuspješniju sezonu smo igrali u sezoni 2018/19, gdje smo završili na odličnom 3. mjestu, izgubivši tijesno polufinalnu seriju sa 1-2 u pobjedama od aktuelnog prvaka Mostara SG. Od prve sezone, one 2016/17 PFLBiH, gdje smo osigurali opstanak nakon značajnog mijenjanja formata lige i njenog skraćenja, do aktuelne sezone 2019/20, gdje se borimo za Prvaka BiH, Jarčevi su uvijek išli naprijed.

  Priču koju Jarčevi prave, prepoznali su i brojni sponzori. Politika otvorenosti i transparentnosti, donijela je u klub ponudu koja se ne odbija! Obratio nam se čelni čovjek fudbalskog premijerligaša „Tuzla City“ i ponudio svojevrsnu fuziju i bratimljenje naša dva kolektiva. Tako da od 2019. godine, Jarčevi sa ponosom nose službeni naziv FC SALINES TUZLA CITY!

  Prodefilovalo je mnogo igrača kroz rooster Jarčeva, mnogo je trenera i struke učestvovalo u stvaranju ovog i ovakvog FC Salinesa. Jarčevi su naučili ići dalje, sami i svojim snagama, ulagali smo mnogo u obrazovanje i edukaciju, igrače…

  Danas možemo reći sa punim pravom i punih pluća: „Imamo najjači Upravni odbor, najjači stručni štab i najpotentniji igrački kadar“!

  Sve ovo čini istoriju našeg kluba, koja je relativno kratka, ali zasigurno najdinamičnija i najuspješnija priča na prostorima Tuzle i TK trenutno.